Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. De meeste zalm in de Nederlandse winkels is afkomstig uit duurzame visserij. Daarnaast is zalm goed betaalbaar: omdat veel mensen zalm kopen is het aanbod groot. Ook op de bbq is deze vissoort prima te bereiden. In dit eenvoudige barbecue recept maak ik in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar. Een lekker bbq gerecht om samen met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter van te smullen.

Ingredienten voor dit bbq recept

4 el honingsojasaus
1 ui1 tl knoflookpoeder
2 zalmfilets1 tl gemberpoeder

Dit bbq recept maken

Dit bbq recept bestaat uit twee stappen. Allereerst maken we een lekkere marinade waarna we de zalmfilet in de marinade 1 tot 2 uur laten rusten. Vervolgens moet de zalm op de bbq kort gegrild worden. Je kunt voor dit recept natuurlijk ook andere zalm-delen gebruiken. Zalmfilet is erg geschikt maar een ander stuk van de zalm smaakt ook prima met deze marinade.

De marinade

Neem een diep bord of diepe schaal schenk hierin 2 eetlepels sojasaus. Doe hier vervolgens 4 eetlepels honing bij. Voeg vervolgens het gemberpoeder en het knoflookpoeder toe. Snipper nu de ui fijn (hoe fijner hoe beter) en roer deze door de marinade.

Nu de marinade klaar is kunnen de stukken zalmfilet in het bord gelegd worden. Schep de marinade goed over de zalmfilets heen en zet het bord minstens 1 uur in de koelkast. Keer de vis halverwege het marineren nog eens om, zodat beide kanten van de vis de smaak goed opnemen. Schep eventueel de marinade nog eens over de vis heen tijdens het marineren.

Op een hete barbecue kan de zalm nu kort geroosterd worden. Eventueel kan de marinade tijdens het roosteren over de vis heen gesprenkeld worden. De zalm is, afhankelijk van de temperatuur van de bbq in ongeveer 6 minuten klaar. Te gaar is niet lekker, te rauw ook niet, let dus goed op tijdens de bereiding van dit bbq recept met zalm. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *