- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Gemarineerde zalm

Zalm is een van de meest populaire vissoorten op de barbecue en de pagina met daarop de zalmrecepten wordt dan, net als de pagina met daarop alle bbq vis recepten, goed bezocht! Daarom hierbij een simpel recept voor een heerlijke gemarineerde zalmmoot van de bbq!

Ingredienten voor dit bbq-vis recept

zalmmoten2 el citroensap
peper en zoutknoflookzout

Verse zalm is idealiter het basisingredient van dit recept! Zorg voor zalmmoten die tussen de 2 en 3 centimeter dik zijn. Heeft de supermarkt geen verse zalm en is de markt wat te ver weg? Neem dan gewoon diepvrieszalm.

Maak in een klein bakje een marinade op basis van het citroensap. Meng hier het knoflookzout doorheen, maal er een flinke portie peper over en voeg uiteindelijk naar smaak zout toe. Bestrijk de zalmmoten aan beide kanten met de marinade en leg de vis vervolgens op een bord een uurtje in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekkken.

Rooster de gemarineerde zalm vervolgens 5 minuten per kant op de barbecue. Keer de zalm halverwege om, zodat hij niet uit elkaar valt. Wordt de zalm te snel bruin dan kun je er natuurlijk altijd een stukje aluminiumfolie onder leggen! Eet smakelijk van dit heerlijke barbecue recept