Lekker barbecueën, de goeie tijd komt er weer aan! Om het barbecue seizoen goed van start te gaan hierbij een heerlijk recept voor forel van de barbecue! Denk er trouwens om dat je de forel tijdens het grillen van de vis zo min mogelijk keert!

Gegrilde forel van de barbecue

verse, schoongemaakte forellenpeper en zout
verse peterselieolijfolie

Bereidingswijze van dit barbecue vis recept

Om dit barbecue recept met vis goed klaar te maken is het handig om de vis schoongemaakt te kopen. Bij de visboer of op de markt moet je daar goed op letten, forel in de supermarkt is altijd schoongemaakt!
Wrijf de forel van binnen goed in met peper en zout. Hak daarna het bosje peterselie goed fijn, verdeel de peterselie daarna over vissen. Denk erom dat je de peterselie in de forel stopt!
Wrijf de vissen van buiten goed in met olijfolie en leg ze kort te rusten in de koelkast. Als de barbecue goed op temperatuur is kan vervolgens de vis in ongeveer 15 minuten gegrild worden. Is de forel nog niet helemaal gaar verleng dan de grill tijd met 5 minuten!
Wil je varieren met dit recept dan kun je de vis vullen met bijvoorbeeld champignons en stukjes ham. Ook een vulling van dille en venkel is erg lekker met forel!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *