Gegrilde kabeljauw recept voor de barbecue

categorie: bbq vis recepten • ingredienten: , , print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

De zomer komt steeds dichterbij en met de mooie zomermaanden natuurlijk ook het betere barbecue-weer! Vandaag op barbecue recepten een recept voor gegrilde kabeljauw. Omdat kabeljauw los van structuur is wordt de vis ook in dit bbq recept verpakt in aluminiumfolie voordat je hem op de barbecue roostert!

Ingredienten voor dit bbq vis recept

4 kabeljauwfilets2 el zonnebloemolie
azijnsambal
1 teen knoflook1 ui
1 tl laos1 el ketjap

De voorbereidingen voor dit barbecue recept doe je helaas in de keuken achter je gasfornuis. Snipper alleerst de ui en hak de knoflook fijn, of pers ze. Fruit de ui en de knoflook in een koekenpan en voeg achtereenvolgens een halve theelepel sambal, een theelepel laos een een eetlepel ketjap toe.
Pak de vier kabeljauwfilets, vraag de visboer trouwens of hij ze van tevoren goed schoonmaakt of neem anders diepvries moten, en wrijf ze in met het mengsel van de kruiden en ui. Pak de kabeljauwmoten in alumiumfolie en leg ze even in de koelkast zodat de kruiden goed in de vis kunnen trekken.
Rooster de vispakketjes in ongeveer 20 minuten gaar boven de barbecue! Eet smakelijk!