Gamba’s zijn grote garnalen die vooral gevangen worden in zuid-oost Azie. Naast het feit dat ze ontzettend lekker zijn op de barbecue zijn gamba’s ook nog eens erg gezond. Het vlees van de gamba is erg mager en het eten van garnalen (wat de gamba is) is ook goed tegen hart- en vaatzieken.

In dit simpele bbq recept voor het maken van lekkere gamba’s zijn zowel diepvries als verse gamba’s te gebruiken. Uiteraard geven wij de voorkeur aan verse gamba’s, mocht je budget dat toelaten kies daar dan voor.

Ingredienten voor dit barbecue vis recept

gamba'speper en zout
citroensap(houten) spiezen

BBQ Gamba recept

Als U dit recept met gamba’s uit de diepvries bereidt is het belangrijk om deze eerst enigszins te laten ontdooien, anders is het lastig om ze aan de spiezen te rijgen. Wrijf ze nadat de gamba’s goed zijn ontdooid in met zout. Lekkerder is het natuurlijk om dit bbq recept met verse gamba’s te bereiden.

Gamba bbq recept zelf maken.

Neem nu houten spiezen en week deze in heet water zodat ze niet verbranden boven de hete kolen van een bbq. Ook ijzeren spiezen kunnen natuurlijk prima gebruikt worden. Rijg de gezouten gamba’s per vier aan een spies en leg ze op een bordje. Zet het bordje in de koelkast totdat de bbq goed heet is.

Maak het recept niet te lang van tevoren, idealiter rijg je de gamba’s 1 a 2 uur voordat je wil gaan barbecueën.

Gamba’s roosteren

Het grillen van de gamba’s is zo gepiept. In enkele minuutjes heb je de lekkerste gamba’s: te lang op de bbq en ze worden droog, te kort roosteren en ze zijn niet gaar. Leg de gamba’s in dit geval nog even terug. Sprenkel na het grillen wat citroensap over de gamba’s voor een frisse smaak.

Categories: bbq vis recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *