Gamba-maisspiezen: gezond en lekker van de bbq

Mais en gamba’s zijn ingrediënten waarmee heerlijke bbq recepten bereid kunnen worden. In dit recept combineer ik deze twee smaakmakers van lekkere gerechten.

Met een simpele saus van mango en zure room worden de gamba’s en de mais aan spiezen geregen. Kort roosteren en heerlijk smullen van dit gezonden bbq recept!

Ingrediënten voor dit bbq recept

2 hele maiskolven20 gamba’s (gepeld)
bekertje zure roommosterd
pot mangochutney

Dit bbq recept kan zowel met verse als met diepvries of vacuüm verpakte maiskolven bereid worden. Het lekkerste is natuurlijk verse mais maar het verschil tussen verse en diepvries maiskolven vind ik maar erg klein. Wil je een goedkopere variant van dit bbq-recept? Gebruik dan lekker diepvries mais.

verse gamba's

Bereiding van dit recept

Allereerst moet de mais gekookt worden. Zet hiervoor een grote pan op het vuur met ruim water erin. Maak de maiskolven schoon (als het verse zijn) en doe ze met een snuf zout in de pan. 

Kook de mais ongeveer een kwartier. Langer is ok, korter niet: ongare mais is niet lekker. Giet de kolven af als ze gaar zijn.

Snijd nu de gekookte mais in stukken van ongeveer 2 centimeter dikte. Neem nu stevige ijzeren spiezen (in de meeste recepten zijn houten spiezen prima, voor dit bbq recept zijn ijzeren toch echt beter) en rijg hier een stuk mais aan. 

Wissel elke stuk mais af met 2 of 3 schoongemaakte gamba’s en ga net zolang door tot alle mais en alle gamba’s mooi aan de spiezen zitten.

De bbq saus voor dit recept

De laatste stap in de bereiding van dit lekkere en gezonde bbq recept is het klaarmaken van de saus voor de spiezen. Schep hiervoor een potje mangochutney van 300 gram leeg in een kommetje en voeg de inhoud van een bekertje zure room toe. 

Doe vervolgens een grote eetlepel met mosterd bij de zure room en chutney en roer de saus goed door. Even proeven en eventueel op smaak maken met wat peper.

Rooster nu de gamba-maisspiezen boven een hete bbq in ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn en een mooi kleurtje hebben. Serveer de spiezen met de saus en smullen maar! Eet smakelijk!