Gamba in knoflook-citroen marinade- een heerlijk bbq recept

Gamba van de bbq: de ene smult ervan, de ander moet er niets van hebben. 

Voor de liefhebbers van de grote garnalen (wat gamba’s natuurlijk gewoon zijn) hebben we vandaag een lekker en makkelijk bbq recept waarin we gamba marineren in een marinade op basis van citroen en knoflook. Lekker, gezond en makkelijk te bereiden.

Gamba’s in knoflook marinade

gamba’s (verse of diepvries)knflook
olijfoliecitroen
zoutsjalotjes

Bereidingswijze van dit gerecht

Het klaarmaken van dit recept met gamba’s is in een handomdraai gebeurt. Zorg er allereerst voor dat je gamba’s ontdooit zijn als je diepvries-exemplaren gebruikt. 

Verse gamba’s smaken beter maar tegen diepvries heeft niemand bezwaar: dit recept is erg smakelijk, welke variant je ook gebruikt. Voor dit recept heb je tussen de 500 en 750 gram gamba’s nodig.

Andere vis barbecue gerechten

Neem een grote kom waar de gamba’s als de marinade klaar is gemakkelijk in passen. Pers in deze kom drie tenen knoflook fijn (meer als je van knoflook houdt) en voeg een snuf zout toe. 

Voeg het sap van een halve citroen toe en maak de marinade af met een fijngesnipperd sjalotje. Doe een eetlepel olijfolie bij de de marinade en roer hem goed door. Proef of de smaken van de marinade in balans zijn en voeg eventueel wat extra knoflook of citroensap toe.

Leg nu de vervolgens de gamba’s in de marinade en bedruip ze met de marinade. Zet de schaal met de gamba’s in marinade in de koelkast en bedruip ze na een uur nog eens met de marinade. Na twee tot drie uur marineren zijn de gamba’s perfect voor op de bbq.

Gamba’s op de bbq

Gamba in een knoflook/citroen marinade van de bbq.

Gamba in een knoflook/citroen marinade van de bbq.

Je kunt de gamba’s nu op een spies rijgen en ze zo op de bbq grillen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de gamba’s los op de bbq te roosteren. Qua smaak maakt de bereiding los of aan spies weinig uit. Na 3 tot 4 minuten op een hete bbq zijn de gamba’s gaar. Pel een gamba en check of het vlees niet glazig meer is: is dat het geval dan is het bbq recept helemaal gelukt. Eet smakelijk van de gamba’s van de bbq!