Hierbij een lekker recept voor forel, regenboogforel of zalmforel: gemakkelijk om te maken en heerlijk om te eten. Ik marineer de forel eerst in een marinade van sinaasappel en kruiden. Daarna in een visrooster grillen boven de bbq en smullen maar.

Wil je een ander bbq recept met forel? Op bbq-recepten.nl vind op deze pagina je al een aantal recepten voor forel van de BBQ.

Ingrediënten voor forel van de BBQ

2 forellengrove mosterd
dillepeterselie
1 venkelknol1 rode ui
1 sinaasappel

Dit bbq recept bereiden

De bereiding van dit recept is erg makkelijk. Zorg alleen wel voor forel die is schoongemaakt door de visboer. Het zelf schoonmaken van de vis kan natuurlijk ook. Dat klusje kost alleen wel flink wat tijd.

Neem een mooie sinaasappel. Ik gebruik namelijk ook de schil van de vrucht. Maak de sinaasappel goed schoon onder de kraan en rasp vervolgens driekwart van de schil over een fijne rasp. Doe de schil in een kom en pers nu een halve sinaasappel uit. Voeg aan de sinaasappelrasp twee eetlepels aan sap toe.

Neem de dille en peterselie (vers of gedroogd) en voeg van elk van de kruiden twee eetlepels toe aan het sinaasappelmengsel. Hak de versie dille en peterselie natuurlijk wel eerst fijn ;). Maak de marinade op smaak met flink wat peper en zout.

Vouw nu de forel open en bestrijk de binnenkant met de marinade. Snijd de ui en de venkel in flinterdunne plakjes en verdeel deze over de vis. Vouw de vis nu dicht en klem ze tussen een visrooster. Leg de vis minstens anderhalf uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken mooi in de vis trekken.

Is de bbq heet? Haal de forel dan uit de koelkast en laat ze tien minuten rusten. Bestrijk vervolgens de buitenkant met olijfolie. Rooster de forel nu, terwijl je hem regelmatig keert, boven een hete bbq mooi bruin. Reken ongeveer 20 minuten voor het grillen van de vis. Eet smakelijk van dit heerlijke bbq recept met vis!

Categories: bbq vis recepten