

Hierbij een lekker recept voor forel, regenboogforel of zalmforel op de barbecue. Gemakkelijk om te maken en heerlijk en gezond om te eten.
Ik marineer de forel eerst in een marinade van sinaasappel en kruiden. Daarna in een vis rooster grillen boven de barbecue en smullen maar.
In dit recept wordt de forel onder andere gevuld met tomaat, tijm, knoflook, peper en zout.
Recept: gevulde forel van de bbq
Geen gegrilde forel van de barbecue met verse peterselie, peper, zout en olijfolie.
Recept: gekruide forel van de BBQ
Een lekker verse forel van de barbecue met wat bleekselderij, knoflook, peterselie, citroen, peper en zout.
Zalmforel, ofwel gewoon forel met andere voeding. Het recept wordt gevuld met verse peterselie, rode ui, verse dille, venkel, sinaasappel en grove mosterd.
Recept: zalmforel van de BBQ
Wil je een ander barbecue recept met forel? Op bbq-recepten.nl vind op deze pagina je al een aantal recepten voor forel van de BBQ.
Ingrediënten voor forel van de BBQ
2 forellen | grove mosterd |
dille | peterselie |
1 venkelknol | 1 rode ui |
1 sinaasappel | |
Forel van de Barbecue in sinaasappel-dille
De bereiding van dit recept is erg makkelijk. Zorg alleen wel voor forel die is schoongemaakt door de visboer. Het zelf schoonmaken van de vis kan natuurlijk ook. Dat klusje kost alleen wel flink wat tijd.

Neem een mooie sinaasappel. Let op, gebruik hier wel een voor die niet glimt. Vruchten glimmen ook niet aan de boom. Er zit namelijk bestrijdingsmiddel over de sinaasappel. Ik gebruik namelijk ook de schil van de vrucht.
Maak de sinaasappel goed schoon onder de kraan en rasp vervolgens driekwart van de schil over een fijne rasp.
Doe de schil in een kom en pers nu een halve sinaasappel uit. Voeg aan de sinaasappelrasp twee eetlepels aan sap toe.
Neem de dille en peterselie (vers of gedroogd) en voeg van elk van de kruiden twee eetlepels toe aan het sinaasappelmengsel.
Hak de versie dille en peterselie natuurlijk wel eerst fijn ;). Maak de marinade op smaak met flink wat peper en zout.
Forel vullen voor de barbecue

Vouw nu de forel open en bestrijk de binnenkant met de marinade. Snijd de ui en de venkel in flinterdunne plakjes en verdeel deze over de vis.
Vouw de vis nu dicht en klem ze tussen een vis rooster. Leg de vis minstens anderhalf uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken mooi in de vis trekken.
Forel grillen op een hete barbecue

Is de barbecue heet? Haal de forel dan uit de koelkast en laat ze tien minuten rusten. Bestrijk vervolgens de buitenkant met olijfolie.
Rooster de forel nu, terwijl je hem regelmatig keert, boven een hete barbecue mooi bruin. Reken ongeveer 20 minuten voor het grillen van de vis. Eet smakelijk van dit heerlijke bbq recept met vis!