Mocht je eens wat anders willen dan de traditionele, maar ERG lekkere, zalmfilet of tonijnsteak op de BBQ probeer dan eens dit visrecept! Verse makreel en diverse groenten heerlijk gemarineerd aan een spies!

Ingredienten voor dit bbq vis recept:

4 verse makrelenzout en peper
1 tl gedroogde oreganoolijfolie
1 dl witte wijnazijn1 paprika
4 grote champignons4 cocktailtomaatjes
6 sjalotjescitroensap

Vraag de visboer of hij de makrelen schoonmaakt, dat scheelt een heleboel werk als je thuis bezig gaat! Was de makrelen goed, zodat alle graatjes en andere rommeltjes uit de buik van de vis zijn. Droog de vis vervolgens met keukenpapier. Wrijf uiteindelijk de vis in met het citroensap en snijd elke vis dan in vier stukken.

Neem nu een ovenschaal en vermeng hierin de witte wijnazijn, de olijfolie en de oregano. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer het mengsel goed door, zodat alle smaken zich goed vermengen!

Rijg nu aan ijzeren spiezen de stukken makreel. Wissel de vis af met de schoongemaakte sjalotjes, een kerstomaatje een champignon en een kwart van de paprika. Leg de spiezen vervolgens in de marinade en laat ze in de koelkast 2 uur marineren.

Rooster de vis boven een hete bbq in ongeveer 10 minuten gaar. Bestrijk de vis tijdens het bbq-en met de marinade! Eet smakelijk!

Vragen of opmerkingen over dit bbq-vis-recept? Stel ze op ons bbq forum!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *