Voor dit bbq vis recept kun je eigenlijk alle vis gebruiken die je in de winkel kunt kopen. Neem wel verse vis, vis uit de diepvries kun je namelijk lastig aan een spies rijgen. Daarnaast is het lekker om de vis aan de spiesjes af te wisselen met groente. Ook daarmee kun je variëren naar smaak of naar de inhoud van je koelkast. Het recept voor een lekker vis recept op de bbq voor vis-spiesjes kwam binnen via de facebook pagina, heb je zelf tips? Laat het ons weten!

Ingrediënten voor dit bbq vis recept

200 gram kabeljauw200 gram gamba's
200 gram zalm200 gram zeewolf
oliezout en peper
1 ui1 paprika

Dit bbq vis recept bereiden

Zoals gezegd kun je voor dit bbq recept bijna alle vis gebruiken. In dit recept worden naast vis ook gamba’s gebruikt. Uiteraard kun je die ook weglaten als je er niet van houdt.

Pel de gamba’s en breng ze op smaak met peper en zout. Snij daarna de vis (kabeljauw, zeewolf en zalm) in mooie en gelijkmatige vierkante blokjes. Probeer ook de ui en de paprika in gelijke stukjes te snijden. Je kunt eventueel varieren met courgette, aubergine of andere groente die zich in je koelkast bevinden.

Rijg nu de vis en de gamba afwisselend met een stuk groente aan houten of ijzeren spiezen. Gebruik je houten spiezen week deze dan eerst in heet water om te voorkomen dat ze zwart worden op de bbq. Met de hoeveelheid vis die in dit recept wordt aangehouden zul je ongeveer 4 tot 6 mooie vis-spiesjes kunnen maken.

Sprenkel een beetje olie over de vis-spiesjes en grill ze dan in ongeveer 8 minuten mooi gaar op de bbq. Rooster vis nooit te lang, dan wordt deze namelijk droog. Beter wat te kort grillen, op je bord gaart de vis namelijk nog na. Serveer met een frisse salade en smullen maar! Eet smakelijk van dit lekkere bbq recept!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *