De lekkerste bbq vis recepten vind je natuurlijk op deze site. Vandaag een nieuw bbq recept waarin we een aantal soorten vis marineren en daarna aan een spies rijgen. Het resultaat: een lekkere mixed vis-grill gerecht van de BBQ. Andere lekkere vis recepten uiteraard via deze link. Heb je nu zelf een lekkere bbq recept? Laat het ons dan weten, we zijn namelijk altijd op zoek naar de lekkerste gerechte voor de BBQ 🙂

Ingrediënten voor dit bbq vis recept

2 tonijnsteaks (vers)200 gram verse zalm
8 scampi's1 citroen
olijfolieknoflook
chilipoederzout

Bereidingswijze van dit bbq vis recept

De basis van deze heerlijke mixed-grill voor de bbq met 3 soorten vis is natuurlijk de marinade waarin we de vis haar smaak geven. Meng voor deze marinade het sap van een citroen samen met zout, peper en een teen knoflook goed door.

Snijd de tonijn en zalm nu in mooie gelijkmatige blokjes en doe deze in de marinade. Voeg de garnalen (scampi’s) toe en zorg ervoor dat de vis en garnalen goed in aanraking komen met de marinade. Zet de vis en de garnalen in marinade nu minstens 30 minuten in koelkast, afgedekt met folie.

Als de vis goed gemarineerd is kun je beginnen met het maken van de spiezen voor de mixed grill voor de bbq. Rijg om en om een stuk zalm, een stuk tonijn en een grote garnaal aan ijzeren of houten stokjes (houten stokjes eerst weken in heet water). Bestrijk de spiezen nog eens met de marinade en rooster ze boven de hete bbq in enkele minuten gaar. BBQ vis niet te lang: dan wordt ze droog.

Eet smakelijk van dit heerlijke bbq recept met zalm, tonijn en garnalen. Andere lekkere bbq vis recepten met zalm en tonijn vind je hier.