- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Een BBQ met een mediterraan tintje: gegrilde sardientjes

Sardientjes kennen we in Nederland vooral uit blik. Zowel in de Spaanse als de Italiaanse keuken worden sardines echter ook vers bereid! Het goede nieuws voor ons is dat verse sardines heerlijk smaken op de barbecue en dat het klaarmaken van een paar porties gegrilde sardientjes een hele kleine moeite is!

Ingredienten voor dit barbecue vis recept

800 gr sardientjesazijn
peterseliepeper en zout
1 uiolijfolie
2 tl suiker

Om te beginnen de ui en peterselie schoonmaken en fijn hakken. Meng vervolgens de azijn met de suiker en vijf lepels olie. Voeg hier naar smaak peper en zout aan toe. Voeg hier uiteindelijk de fijngehakte peterselie en ui toe aan het mengsel.

Sardientjes kun je het best schoongemaakt kopen zodat je ze zelf niet meer hoeft schoon te maken. Spoel de schoongemaakte sardientjes goed af onder de kraan. Maak met een mes aan de zijkant van de sardientjes ondiepe inkepingen. Vervolgens de sardientjes aan prikkers rijgen en ze bestrooien met wat zout. Strijk met een stuk keukenpapier of kwast olijfolie aan beide kanten van vis.

Gril de sardientjes uiteindelijk in ongeveer 3 minuten per kant (geef dikke sardines wat meer tijd). Zodra de sardientjes gaar zijn de peterselie dressing over de vis heen sprenkelen!