- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Een barbecue vis recept:gegrild schol!

Wandelend over de vismarkt zag ik vanmiddag de lekkerste verse vis liggen. Een gebakken visje van de barbecue gaat er natuurlijk altijd prima in. Daarom kocht ik een paar lekkere scholletjes met het plan om deze met het volgende bbq-recept klaar te maken!

Ingredienten voor dit barbecue vis recept

4 scholletjes2 citroenen
8 el gehakte peterslie2 el olijfolie
200 gram gesneden ontbijtspekpeper en zout

Pers een citroen uit en roer vervolgens flink wat peper en zout door het sap. Wrijf nu de goed schoongemaakte schollen zowel van buiten als van binnen in met het mengsel. Snij daarna de ontbijtspek in kleine langwerpige stukjes. Doe wat olijfolie in een pan en bak de stukjes spek uit, als je vette ontbijtspek hebt (en dat is meestal zo…) dan kun je de spekjes ook uitbakken zonder dat je olie in de pan doet.

Neem nu 4 stukken aluminiumfolie en vouw hier schaaltjes van. Verdeel de helft van de uitgebakken spekjes samen met het vet over de vier bakjes. Leg nu de schol op de spekjes en verdeel nu de overgebleven spekjes en het over de vis. Strooi nu de peterselie over de schol en vouw het aluminiumfolie dicht.

De schol kan nu op de barbecue in ongeveer een kwartier gegrild worden. Draai de vis tijdens het barbecue├źn regelmatig om zodat hij niet verbrandt! Een heerlijk barbecue vis recept, eet smakelijk!