- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

BBQ-Vis recept: Zeebaars van de bbq met tomaat en knoflook

Zeebaars is een heerlijke stevige vis die je heel goed kunt bereiden op de bbq. In dit bbq vis recept maken we zeebaars klaar met een eenvoudige vulling van tomaat, ui en knoflook. De zeebaarsfilet wordt vervolgens met een visklem boven de hete kolen van de bbq bereidt.

Zeebaars van de BBQ

zeebaarsfilets (met vel)vijf tenen knoflook
tomatenrode uien
olijfoliepeper en zout
bosje verse koriander

Dit bbq vis recept maken

Zeebaars is een vis die je bij de visboer meestal gewoon kunt kopen. Ook sommige supermarkten verkopen zeebaars, onze ervaring is echter dat dit zeebaars van de bbq recept net iets beter lukt met echt verse zeebaars van de visboer. Vraag wel of hij de zeebaars-filets goed ontschubt voordat je gaat beginnen met de voorbereidingen van dit recept.

Leg om te beginnen een visklem klaar op je aanrecht of snijplank. Dep de zeebaars-filets nu goed droog en leg een paar tenen knoflook tussen de filets. Snij nu de tomaten en uien in fijne ringen en leg deze apart. Vet de vis goed in en leg een filet met het vel naar buiten op de visklem. Maal er nu een beetje peper overheen.

Knip een beetje koriander fijn boven de vis en verdeel wat tomaten en rode uien over de vis. Knip nu nog wat koriander over de ui en de tomaten en leg een tweede filet met het vlees naar binnen op het tomaten-uien mengsel. Zet de visklem nu vast en smeer de huid van de vis (die aan de buitenkant zit als het goed is) met wat olie en zeezout.

Vis bakken op de bbq

De zeebaars kun je nu boven een niet te heet gedeelte van de bbq garen. Let erop dat je de vis niet te lang roostert, dan wordt deze namelijk droog. Te kort is ook niet goed, want dan is de vis niet gaar. Reken op ongeveer 6 tot 8 minuten per kant om de vis op de bbq perfect gaar te krijgen!