Het barbecue seizoen 2012 laat natuurlijk nog even op zich wachten. Om het plezier alvast aan te wakkeren hierbij het eerste recept van bbq-jaar 2012. Een lekker vis recept voor de bbq waarin zalmforel gevuld wordt met verse kruiden en groenten.

BBQ vis recept

2 stukken zalmforel met vel
3 eetlepels verse peterselie
zout en peper1 rode ui
2 eetlepel verse dille1 venkel-knolletje
1 sinaasappel2 eetlepels grove mosterd

De sinaasappel in dit bbq vis recept wordt goed gebruikt. Zowel de schil als het sap maken namelijk deel uit van dit recept. Maak de schil van de sinaasappel goed schoon en rasp hem met een fijne rasp tot je ongeveer 1 eetlepel schil hebt. Pers nu de sinaasappel uit en doe twee eetlepels in een kommetje. Doe hier de schil bij en zet het even weg.

Maak nu de dille en peterselie schoon en hak het fijn. Doe het bij het sinaasappelmengsel en voeg daarna flink peter en zout toe. Proef even en voeg eventueel wat extra peterselie of dille toe.

Maak nu de venkel schoon en snijd hem in dunne plakjes. Doe dit ook met de rode ui. Leg de zalmforel opengeslagen op een houten plank. Strijk het sinaasappelmengsel over de binnekanten en verdel nu de groenten over de binnenkant van de vis. Leg nu de beide filets op elkaar en bind hem op met rolladetouwtjes (die kun je bij je slager krijgen).

Laat de vis even marineren en bestrijk hem daarna met olie. Leg de vis op een hete bbq waar je hem in ongeveer 20 minuten lekker bruin en gaar kunt roosteren. Eet smakelijk van dit heerlijke bbq vis recept!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *