De zomervakantie is voor een groot deel van Nederland begonnen en het barbecue seizoen is ook prima op gang gekomen. Een lekkere vis recept voor de barbecue is deze gevulde forel die je in een kwartier op de barbecue klaarmaakt.

BBQ Vis recept (forel) ingredienten

2 forellen2 stengels bleekselderij
olijfoliepeper en zout
1 teen knoflook2 stengels peperselie
1 citroen

Vraag de visboer of hij de forellen schoonmaakt of koop in de supermarkt al schoongemaakte forellen. Natuurlijk kun je ook zelf de forel schoonmaken maar dat is een karweitje waar je vieze vingers van krijgt. Scheur voor elke forel een stuk aluminiumfolie af en schenk hier een scheutje olijfolie op. Wrijf de binnenkanten van de forel in met peper en zout.
Leg de forel nu aan de kant. Snijd de knoflook in hele dunne plakjes en doe deze in een schaal. Hak nu twee takken peterselie fijn en doe deze ook in het schaaltje. Snijd de stengels bleekselderij in kleine stukken en voeg deze toe aan het knoflook en peterselie mengsel. Pers hier een kwart citroen boven uit en meng goed door elkaar.
Vul nu de buikholtes van de forellen met het mengsel en vouw het aluminiumfolie om de forel heen. Heb je teveel vulling dan kun je het over de forel heen leggen. Rooster de forel boven de bbq in ongeveer 15 minuten gaar. De vis is goed gaar als deze wit is. En weer een heerlijk bbq vis recept is klaar! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *