Zwaardvis is een heerlijk vis waarvan het vlees lijkt op dat van tonijn. De smaak is absoluut niet te vergelijken met tonijn en daarom is zwaardvis een goede aanvulling, naast bijvoorbeeld zalm of tonijn, tijdens een luxe bbq. In tegenstelling tot vlees hoef je vis niet al te lang te marineren. Kort wegzetten in een mengsel van smaken en daarna op een hete bbq kort roosteren dus.

Ingredienten voor dit bbq recept met zwaardvis

2 zwaardvis-steaksknoflook
olijfoliepeper en zout
witte wijnketjap
kruiden bouilloncitroensap

Zwaardvis van de bbq

Vis, en dus ook zwaardvis, hoef je niet te lang te marineren. Begin daarom ’s middags met de voorbereiding van dit gerecht zodat je ’s avonds de zwaardvis kunt grillen boven een hete bbq. Zwaardvis kun je bij een goede visboer vers kopen. Sommige winkels hebben het ook in de diepvries. Als je verse zwaardvis gebruikt laat je visboer dan twee mooie steaks snijden.

Neem grote schaal voor de marinade. De vis moet hier straks in dus kijk even of dat gaat passen. Meng in de schaal 75ml witte wijn met 4 eetlepels citroensap. Pers de knoflook uit boven het mengsel en roer dit er goed doorheen.

Voeg nu twee eetlepels ketjap en twee eetlepels olijfolie toe en roer er vervolgens een eetlepel kruiden bouillon doorheen. Maak de marinade voor de zwaardvis tenslotte op smaak met wat peper en zout. Roer de marinade goed dooreen en proef of de smaken je bevallen en voeg zonodig nog wat extra citroensap, bouillon poeder of ketjap toe. Leg de zwaardvis in de marinade en zet de schaal ongeveer 1 tot 2 uur in de koelkast. Keer de vis tussendoor wel even zodat de marinade goed aan alle kanten van de vis is geweest.

Steek de bbq aan en laat hem goed heet worden. Om te voorkomen dat de vis aan het rooster plakt is het verstandig om het bbq rooster in te vetten met wat olijfolie. Rooster de vis ongeveer 5 minuten per kant gaar. Vis bereiden op de bbq is vooral een kwestie van geduld. Keer de vis maar 1 keer om en laat hem verder rustig grillen. Laat de zwaardvis niet te gaar worden, dan wordt hij droog. Ga tijdens het grillen van de vis op bbq af op je gevoel!

Zwaardvis serveren

Serveer de zwaardvis met een partje citroen en wat vers gesneden peterselie en eet smakelijk van dit heerlijke bbq recept met zwaardvis.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *