Vandaag een lekker barbecue vis recept met tonijn. Als echte barbecue liefhebber neem je natuurlijk duurzaam gevangen tonijn want deze vis soort staat op de lijst met bedreigde soorten. In dit barbecue vis recept wordt de tonijn op smaak gemaakt met italiaanse kruiden en gebarbecued met paprika en courgette.

ingrediënten voor dit bbq vis recept

2 tonijnsteaks1 paprika
1 courgettezout en peper
1 el italiaanse kruiden1 citroen
olijfolie
tonijn met paprika


Naast een smakelijk bbq gerecht is dit recept ook nog eens erg simpel en gezond. De voorbereidingen tref je in een paar minuten dus je kunt rustig de barbecue aansteken en daarna pas dit recept klaarmaken. Maak om te beginnen de courgette en paprika schoon onder de kraan. Snijd de courgette in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en leg ze op een plat bord. Halveer de paprika en haal de pitjes en zaadlijsten eruit. Snijd nu beide helften van de paprika in drie stukken en leg de paprika op het platte bord. Bestrijk nu de paprika en courgette met olijfolie en doe hetzelfde met de tonijn. Strooi nu de Italiaanse kruiden over de vis en groenten.
Rooster tenslotte de tonijn en groenten boven de barbecue gaar in ongeveer 6 minuten. Houd in ieder geval de kleur van de groenten in de gaten, zorg ervoor dat het lekker bruin wordt. Tonijn van de barbecue hoeft trouwens niet gaar te zijn, een beetje rosé is namelijk erg lekker. Serveer de tonijn met een schijfje citroen en een flinke snuf zout en naar smaak wat peper. Eet smakelijk en veel barbecue plezier gewenst de komende dagen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *