barbecue schol van de bbq

Bij de visboer vind je vaak heerlijk schol. Deze platvis, die zowel uit de pan als van de grill erg eenvoudig te bereiden is, smaakt erg lekker met een simpele kruidendressing.

In dit recept krijgt de vis een heerlijk Frans smaakje met wat Provençaalse kruiden en knoflook. Wist je trouwens dat in België de schol onder de naam pladijs verkocht wordt?

Ingrediënten voor dit bbq vis recept

2 hele schollen2 teentjes knoflook
peper en zout1 el chilipoeder
2 el Provençaalse kruidenolijfolie

Dit bbq vis recept bereiden

Dit barbecue recept met schol is gemakkelijk te bereiden. Maak allereerst de kruidenolie waarmee je de schol extra smaak geeft. Pers hiervoor twee of drie tenen knoflook uit boven een kom. Schep hier het chilipoeder doorheen en voeg de kruiden toe aan het mengsel.

Heb je teveel kruiden? Met Provençaalse kruiden kun je ook heerlijke kruidenboter maken. Schenk er vervolgens een flinke scheut ofijfolie bij, gebruik minstens drie eetlepels. Roer goed door en maak op smaak met wat peper en zout.

Neem de scholletjes (of scholfilets) en spoel deze af onder de kraan. Dep de vis met keukenpapier droog en leg de vis vervolgens in een diep bord. Schenk de kruidenolie over de vis en zorg ervoor dat de vis aan alle kanten goed is ingesmeerd. Laat de vis nu een kwartiertje rusten.

Voor het bbq-en van schol is het het handigst om een visklem te gebruiken. Heb je die niet? Leg de vis dan heel voorzichtig op het rooster van je bbq en keer hem halverwege een (1) keer om. Rooster de vis ongeveer 8 minuten boven het heetste gedeelte van je barbecue. Het lekkerst is dit bbq vis recept op het moment dat de vis een mooi bruin kleurtje heeft.

schol in visklem op de bbq

Serveer de schollen als ze gaar zijn met een simpele salade, een stuk brood met boter en een gepofte aardappel. Maar ook andere bbq-recepten combineren uiteraard prima met dit vis recept. Eet smakelijk 🙂