Garnalen zijn erg lekker van de barbecue. Met dit eenvoudige recept worden de garnalen gemarineerd in een Thaise marinade. Daarna kort roosteren op de barbecue en je hebt een heerlijke bbq appetizer!

Ingrediënten voor dit barbecue vis recept

500 gram gepelde garnalen2 tenen knoflook
3 el Thaise saus1 verse gember wortel
2 el olijfolie

Natuurlijk marineren we de garnalen eerst voordat ze op de barbecue terecht komen. Neem de tijd voor het marineren, hoe langer je de kruiden en smaken laat intrekken hoe lekkerder de garnalen straks worden! Neem een diepe schaal en doe hierin de olijfolie. Pers vervolgens de knoflook uit en meng deze door de olie. Doe hetzelfde met de verse gember (gedroogde kan ook, maar is minder lekker!). Schenk uiteindelijk een flinke scheut Thaise chilisaus in de kom. Goed roeren!
Nu kunnen de garnalen in de schaal. Gebruik bij voorkeur verse garnalen. Je kunt grote en kleine garnalen gebruiken, kleine zijn minder makkelijk op het barbecue rooster! Roer de garnalen goed door de marinade en zet ze minstens twee uur weg in de koelkast. Rooster de garnalen op de barbecue gaar in een paar minuten. Als de garnalen niet meer doorschijnend zijn en ze krullen een beetje zijn ze klaar om gegeten te worden! Een heerlijk simpel barbecue recept, eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *