Net gevonden, maar nog niet geprobeerd, een bbq recept voor vegetarische kebabs met een lekkere yoghurtsaus! De kebabs worden gemaakt op basis van Tivall, een vleesvervanger op basis van soja en tarwe!

Ingredienten voor dit vegetarische bbq recept

1 pak tivallzout en peper
1 el olijfolie500 gram griekse yoghurt
1 el shoarmakruidenverse munt
verse peterselie2 tenen knoflook
1 ui

Neem een diepe kom en doe de Tivall mix hierin. Pers er vervolgens een teentje knoflook bij. Maak de ui schoon en snipper hem. Neem een paar takjes peterselie en munt en hak deze fijn. Meng vervolgens de ui, de peterselie en de munt met de Tivall. Voeg uiteindelijk 3 eetlepels olijfolie en de shoarmakruiden toe. Meng de inhoud van de kom goed dooreen.

Verdeel het mengsel in 6 gelijk porties. Draai van deze porties langwerpige worstjes van ongeveer 10 centimeter. Zet de vegetarische bbq worstjes vervolgens op een bord in de koelkast en laat ze daar minstens 30 minuten staan.

Neem voor de yoghurtsaus een diepe kom en meng hierin de griekse yoghurt met de uitgeperste teen knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Rooster de vegetarische bbq-worstjes in ongeveer 10 minuten gaar boven een hete BBQ. Bestrijk ze vooraf met olijfolie en keer ze tijdens het roosteren regelmatig om! Serveer de worstjes met de yoghurtsaus.

Heb je vragen of opmerkingen over dit vegetarische BBQ recept? Plaats ze in ons forum!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *