Het volgende heerlijke vegetarische barbecue recept viel vandaag met een plof in mijn inbox. Het recept is geschikt als toetje voor een bbq feest en is daarnaast dus 100% vegetarisch. In dit bbq recept maak je banaan en kokos samen met andere ingrediënten tot een heerlijk pakje dat je met ijs serveert.


Om te beginnen scheur je vier vellen aluminum folie af. Leg deze op je aanrechtblad en pel nu de (bak) bananen af. Snijd de banaan nu in dikke plakken en verdeel de banaan gelijkmatig over het folie. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en rooster hier in het kokos poeder licht bruin. Doe nu de boter bij de kokos in de pan en wacht tot het gesmolten is. Nu de suiker toevoegen en weer goed roeren.
Blus nu het mengsel van suiker, boter en kokospoeder af met het citroensap. Verdeel nu ook dit mengsel over de banaan. Vouw vervolgens het aluminiumfolie dicht en zorg dat de vouw van het pakketje aan de bovenkant zit. Doe je dit niet dan kan het gebeuren dat het mengsel als je het boven de barbecue gaat klaarmaken eruit loopt.
Rooster de bananen pakjes in ongeveer 10 minuten gaar boven de barbecue. Voeg eventueel een lekker bolletje vanille ijs toe als dit barbecue gerecht serveert. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *