Vegetarisch barbecue recept: gegrilde asperges

categorie: vegetarische bbq recepten • ingredienten: print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Vegetarische barbecue liefhebbers zijn er de laatste weken met wat minder bbq recepten afgekomen. Om iets goed te maken hierbij een erg lekker vegetarisch barbecue recept waarin groene asperges gemarineerd worden in een pittige marinade. Kort grillen op een hete barbecue en smullen maar!

2 bosjes groene asperges
1 el bruine basterdsuiker
50 ml sesamolie2 cm verse gember
80 ml witte wijn azijn3 tenen knoflook
peper en zoutchilipoeder
ketjap (sojasaus)

Bereidingswijze van dit vegetarische barbecue recept

Zoals ook bij barbecue recepten voor vlees en vis geldt ook voor het marineren van vegetarische bbq recepten dat je er de tijd voor moet nemen. Idealiter marineren de asperges een nachtje, heb je die tijd niet laat de asperges dan in ieder geval 1 uur in de marinade staan.

Neem diepe schaal waar de asperges in de lengte in kunnen liggen. Maak nu in een apart kommetje de marinade. Pers hiervoor de knoflook in datzelfde kommetje. Rasp (of hak) de knoflook en doe deze bij de knoflook. Voeg nu een eetlepel bruine suiker en een flinke scheut sesamolie, een gelijke scheut sojasaus en iets meer witte wijnazijn toe aan de marinade. Maak tenslotte de marinade op smaak met een flinke snuif peper en een theelepel chilipoeder (meer als je van pittig houdt).

Als de smaken van de marinade goed in de asperges zijn getrokken is het tijd om ze boven een hete bbq in ongeveer vijf minuten lekker bruin en gaar te roosteren. Leg de asperges boven het heetste gedeelte van de barbecue. Serveer de gegrilde asperges met wat zout, een stuk stokbrood en een heerlijke aardappelsalade! Eet smakelijk en veel barbecue plezier gewenst.