- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Tofu/champignon spiezen: een vegetarisch bbq recept

Zoals al eerder stond beschreven op deze recepten website is het klaarmaken van vegetarische barbecue recepten heel eenvoudig! Denk bijvoorbeeld aan de spiezen met aubergine! Hier nog een smakelijk recept voor een heerlijke bbq avond!

Ingredienten voor dit vegetarische barbecue recept

1 blok tahoe4 takjes rozemarijn
1 rode paprika1 rode ui
1 bak champignons1/2 tl chilipoeder
1/2 tl gemberpoeder1/2 tl knoflookpoeder
2 el olijfolie2 el zoute sojasaus
De basis van dit vegetarische bbq recept is een blok tofu op water. Dit blok in kleine blokjes snijden en in een grote schaal doen. Maak nu de marinade voor de tofu klaar: meng de sojasaus met de olijfolie en voeg het gemberpoeder, het knoflookpoeder en het chilipoeder toe. Roer deze ingredienten goed dooreen en voeg de marinade toe aan de schaal met daarin de tofu-blokjes. Laat de marinade minimaal anderhalf uur in de tofu trekken.

Maak nu de champignons goed schoon en halveer de grotere champignons zodat even grote stukken ontstaan. Was en snij de paprika in kleine ongeveer 20 stukjes en knip de rozemarijn takjes in stukjes.

Rijg nu aan lange spiezen (die eerst even goed geweekt hebben in heet water) om en om de blokjes tahoe, de paprika, ui en champignons. Voor extra smaak kan hier en daar nog een extra takje rozemarijn tussengestoken worden. Giet uiteindelijk de marinade over de spiezen en rooster ze op een hete barbecue in ongeveer 10 minuten gaar!

Martijn