- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Nog een vegetarisch barbecue recept

De pagina waarop de vegetarische barbecue recepten staan wordt goed bezocht, en dit terwijl er nog maar twee vegetarische recepten op staan! Daarom hierbij nog een vegetarische bbq recept, ditmaal met als belangrijkste ingredient: aubergine!

Ingredienten voor dit vegetarische barbecue recept

1 aubergine1 zakje krielaardappeljes
peper en zout1 bakje cherry tomaatjes
basilicum100 gram gedroogde tomaatjes in olie
Kook de krieltjes gaar, voeg naar smaak zout toe en om te voorkomen dat de pan overkomt een scheutje olijfolie. Neem een grote aubergine en snijd deze in 6 dunne plakken. De aubergine plakken vervolgens halveren en met zout bestrooien. Laat vervolgens het zout ongeveer 20 minuten in de aubergine trekken.

Met een keukenmachine of staafmixer de gedroogde tomaatjes samen met de olie en de basicilum (zonder de takjes) tot een egale massa pureren. Breng deze pasta vervolgens op smaak met de wat peper.

Maak met keukenpapier de aubergineplakken droog en bestrijk ze met het basilicum en tomaatmengsel. Rol de plakken op en rijg ze afwisselend met de krieltjes en cherrytomaatjes op een spies. Bestrijk de spiezen rondom met olijolie. Rooster de spiezen uiteindelijk 10 minuten op een hete barbecue! Vergeet niet de spiezen regelmatig te keren!

Martijn