gepofte aardappel van de bbq

Naast stokbrood, een lekkere salade en een paar lekkere vis- of vleesgerechten hoort ook de gepofte aardappel bij een BBQ-feest. 

Een gepofte aardappel is niets meer dan een ‘normale’ aardappel die in aluminiumfolie in de hete kolen gaar wordt en die daarna met peper, zout en wat boter geserveerd wordt.

Lekker, eenvoudig en ook voor vegetariërs een perfect gerecht voor bij de BBQ.

Ingrediënten voor gepofte aardappel van de BBQ

bloemige aardappelspeper en zout
boter / kruidenboteraluminiumfolie

Het recept voor gepofte aardappel van de BBQ

Een gepofte aardappel ‘poft’ in zijn schilletje. Maak de schil dan ook goed schoon onder de stromende kraan. Goed borstelen met bijvoorbeeld een afwasborstel om al het zand van de aardappel te verwijderen.

gepofte aardappel goed schoonmaken

Neem nu een stuk aluminiumfolie en verpak hier de aardappels per stuk in. Pof de aardappels aan de zijkant van het rooster van je bbq of leg de aardappels aan de zijkant bij de kolen in je bbq. 

Gemiddeld kost het poffen van een aardappel ongeveer 15 tot 20 minuten. Om te zien of de aardappel gaar is kun je het van de bbq verwijderen en het folie even openvouwen. Kun je met een vork makkelijk in de aardappel prikken dan is hij klaar.

Is je gepofte aardappel klaar snijd hem dan aan een kan in en doe er een klontje (room) boter in. 

Strooi er een beetje verse peper en wat zout bij en laat de boter smelten. Daarna kun je heerlijk smullen van dit bbq recept voor gepofte aardappel.

Heb je weinig tijd, dan is het een idee om de aardappel kort voor te koken. Dat is niet noodzakelijk, het verkort alleen de tijd van het maken van de gepofte aardappel. 

Kook de aardappels (zonder folie eromheen) gedurende tien minuten en verpak ze daarna in het aluminiumfolie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *