Fruit van de barbecue: een simpel recept!

categorie: vegetarische bbq recepten • ingredienten: print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Naast lekkere vis- en vlees gerechten kun je ook fruit heerlijk klaarmaken boven de hete kolen van je barbecue. Met dit bbq recept maak je in een handomdraai vegetarische fruitpakketjes met een vulling van appel en rozijn.

Ingredienten voor dit bbq fruit recept

1 zakje rozijnen50 gram boter
5 el rumaluminiumfolie
4 appels50 gram basterdsuiker

Spoel de rozijnen goed af in een vergiet onder een lopende kraan. Breng ze daarna in een pannetje aan de kook. Voeg de witte rum toe (met witte rum kun je trouwens lekkere cocktails maken) en laat de rozijnen 10 minuten tegen de kook aan wellen. Laat ze daarna afkoelen.
Schil nu de appels en boor het klokhuis eruit.
Meng in een schaal de boter en de suiker door elkaar. Giet de rozijnen af en meng deze door het boter-suiker mengsel.
Scheur 4 vierkante vellen alumuniumfolie af van ongeveer 20 bij 20 centimeter. Vet de vellen in met een klein beetje boter. Zet nu op elk vel folie een appel en vul ze met het mengsel.
Je kunt de appels nu op de bbq in een half uurtje poffen. Een heerlijk vegetarisch barbecue recept waar alleen de smaak van alcohol aanzit. De echte alcohol is natuurlijk allang verdampt!