Een vegetarisch recept: gegrilde kaas!

categorie: vegetarische bbq recepten • ingredienten: print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Een website bijhouden is leuk, reacties krijgen op je website is nog leuker: Anka stuurde me, naast een mooi compliment voor de site, een barbecue recept waarvan ze zei dat het absoluut op deze site thuishoort! Haar recept voor gegrilde kaas vind je hieronder.

Ingredienten voor dit vegetarische bbq recept

1 stuk haloumiolijfolie
peper en zout1 bosje koriander
3 tenen knoflook

Maak de tenen knoflook schoon en snijd ze in kleine stukjes. Was de koriander en hak deze in kleine stukjes. Vermeng nu in een schaal de olie met met de knoflook en de koriander en voeg naar smaak peper en zout toe. Snij de haloumi in plakken van ongeveer 1 centimeter en leg deze minstens een uur in de marinade.

Rooster nu op een hete barbecue de plakken haloumi in ongeveer 5 minuten. De kaas is dan lekker knapperig van buiten en zacht en vloeibaar van buiten. Let goed op dat de kaas niet te lang op de barbecue ligt, hij kan dan door het rooster heen zakken!