Een vegetarisch BBQ recept: gevulde tomaten

categorie: vegetarische bbq recepten • ingredienten: print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

En ik heb er weer een gevonden, een heerlijk vegetarisch barbecue recept! Ditmaal een recept waarin in tweeën gesneden tomaten gevuld worden met een pinda-pesto mengsel!

Boodschappenlijstje voor dit barbecue recept

4 (tros)tomaten50 gram pinda's
100 gram pesto (rood of groen)50 gram parmezaanse kaas

Neem tomaten die niet al te rijp zijn, was ze goed en snijd ze vervolgens in de breedte doormidden. Rooster ondertussen de pinda’s in de koekenpan. Doe geen olie in de pan, maar schud de pinda’s telkens goed door elkaar. Als ze mooi bruin van kleur zijn de pinda’s met een scherp mes fijn hakken. Raps… raps, de parzemaanse kaas.

Neem nu een halve tomaat en leg daar een theelepel gemalen pinda op. Vervolgens een halve theelepel pesto en strooi uiteindelijk wat parmezaanse kaas over de halve tomaat. Leg nu de andere helft van de tomaat bovenop de andere en vouw er uiteindelijk een stuk aluminiumfolie omheen.

Nu de tomaten pakketjes kort roosteren, idealiter is de kaas gesmolten! Reken op ongeveer 5 minuten, op een middelmatig hete barbecue.