- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Gepofte aardappel van de BBQ: lekker voor iedereen

Gepofte aardappel is voor iedereen die deelneemt aan een bbq een ware traktatie. Zeker voor vegetariërs is het recept voor gepofte aardappel van de bbq een aanrader.

Maar ook bij lekkere spare-ribs of een steak van de bbq is een gepofte aardappel niet te versmaden.

In dit bbq recept voor gepofte aardappel wordt de pieper op smaak gebracht met kruiden en knoflook. Met een beetje boter serveren en smullen maar.

Ingredienten voor dit vegetarische barbecue recept

600 gram aardappelsknoflook
boter of margarineverse tijm
peper en zoutaluminiumfolie

Gepofte aardappel maken

Schil de aardappels en snijd deze in gelijkmatige vierkantjes van twee a drie centimeter. Was ze goed af onder de kraan en zorg dat het zetmeel en eventueel zand van de blokjes af is voor je het recept verder afmaakt. 

Schil daarna ongeveer 6 teentjes knoflook: leg de tenen op een vlak aanrechtblad en geef er met een mes een goeie tik op. 

De knoflook valt nu bijna uit haar velletje. Laat de teentjes heel en ga verder met de volgende stap in dit bbq recept voor gepofte aardappel.

Scheur een viertal stukken aluminiumfolie af en vouw deze, voor extra stevigheid, dubbel. Verdeel de aardappels en de knoflook over de vellen folie en voeg twee teentjes tijm toe

Daarna kan een klontje boter toegevoegd worden waarna de pakketjes met peper en zout smaak gebracht kunnen worden. 

Vouw de pakketjes dicht en zet ze weg in de koelkast tot je wil gaan barbecueën. Je kunt de aardappels op deze manier een dag voordat je wil gaan bbq-en bereiden.

Liever een hele gepofte aardappel?

In dit recept voor gepofte aardappel worden de aardappels voor het poffen geschild en in blokjes gesneden.

Op de afbeelding hieronder zie je een hele gepofte aardappel. Ook die kun je op de manier die in dit recept beschreven wordt zelf maken.

Maak met een mes dan eerst twee sneden in de aardappel en pers er de knoflook, het zout en peper en de tijm overheen. Vouw de aardappels in zijn geheel in folie en doe een klontje boter bovenop.

Om de aardappels op de bbq te poffen moeten deze 20 minuten boven een stuk van de bbq geroosterd worden dat niet te heet is.

Leg de pakketjes met daarin de aardappels op de hoek van het bbq-rooster en grill ze daar. Je kunt de aardappels ook in de hete kolen doen, maar doe dat pas als de bbq niet meer op zijn heetst is.

De aardappels verbranden dan aan de buiten en zijn van binnen niet gaar. Eet smakelijk van dit heerlijke bbq recept voor gepofte aardappel!