Lekkere gepofte aardappels, tofu-spiesjes of gevulde tomaatjes! Op culinair gebied valt er genoeg te beleven voor vegetariërs tijdens een barbecue feestje! Hierbij een recept voor gegrilde maiskolf! Erg lekker en simpel te maken!

Gegrilde maiskolf van de barbecue

4 maiskolvengeraspte kaas
peper en zout1 el peterselie
1 el oregano4 el olijfolie

Maak als eerste de marinade voor de maiskolven: neem een kom en vermeng daarin de olie, de oregano en peterselie. Deze kruiden mogen uit een potje maar ook vers kan natuurlijk prima! Zet de marinade nu weg en ga verder met de maiskolven. Probeer trouwens om dit recept met maiskolven te bereiden waar het blad nog omheen zit!

Leg de maiskolven in een pan met koud water en laat ze daar minstens een half uur in staan. Laat de kolven vervolgens uitlekken boven de gootsteen. Zodra de kolven droog zijn het blad naar beneden trekken (niet weghalen) en daarna het hooi weghalen.

Bestrijk de kolven nu met de marinade en vouw de bladeren terug naar boven. Pak de maiskolven nu in aluminiumfolie en plaats ze op het midden van een gloeiende barbecue. Rooster ze in ongeveer een kwartiertje gaar! Vergeet niet om ze halverwege om te draaien!

Mais van de bbq

Mais van de bbq

Zodra de mais helemaal gaar is deze van de barbecue afhalen en het folie en het blad verwijderen. Bestrooi de kolven met de geraspte kaas en voeg naar smaak peper en zout toe!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *