- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

BBQ recept zonder vlees: groentespiezen

Ook voor mensen die geen vlees eten is er genoeg lekkers klaar te maken op de bbq. In de rubriek vegetarische bbq recepten vind je veel recepten zonder vlees. Vandaag een vegetarisch bbq recept voor spiezen met groenten en tofu in een lekkere marinade op basis van Tamari, dat is een japanse sojasaus die minder zoet is dan gewone sojasaus.

400 gram tofu
1 teen knoflook
2 eetlepels sesamolie3 eetlepels tamari (sojasaus)
1 paprika2 eetlepels zonnebloemolie
4 laurierbladerenKleine maiskolfjes
lange saté prikkers

Allereerst een belangrijke handeling vooraf. Gebruik je namelijk houten saté stokjes dan is het verstandig om deze eerst te weken in kokend water. Hiermee voorkom je dat de stokjes verbranden boven de bbq.

Zodra de stokjes in heet water staan kun je beginnen met het bbq recept. Snijd hiervoor de grookte tofu in mooie gelijkmatige blokjes. Pak een diepe schaal en maak hierin de marinde van Tamari, sesamolie en de geperste teen knoflook. Leg hierin de gesneden tofu en laat hem minimaal 15 minuten afgedekt marineren.

Snijd nu de paprika ook in mooie stukjes en doe hetzelfde met de kleine maiskolfjes. Rijg aan een stokje om en de paprika, mais en tofu en wissel af met zo nu en dan een laurierblaadje. Bestrijk de groente spiezen met wat olijfolie en rooster ze boven een gloeiende bbq tot zo mooi bruin van kleur zijn geworden. Serveer met een lekker bbq sausje en een stukje stokbrood of salade!

Eet smakelijk van dit heerlijke vegetarische bbq recept. Heb jij zelf lekkere bbq recepten? Stuur ons dan een mailtje en wie weet plaatsen we je recept op onze site!