Hierbij een heerlijk, smaakvol vegetarisch barbecue recept op basis van tofu en een aantal groenten. In dit recept worden de groentes gemarineerd en daarna aan een spies geroosterd boven de bbq.

Ingrediënten voor dit vegetarische bbq recept

sojasausketchup
sherrysuiker
verse gembervijf-kruiden mix
knoflooktofu
courgettechampignons

Bereidingswijze van dit barbecue recept

Snijd ongeveer 1 centimeter af van je verse gember knolletje en maak deze schoon. Snipper de gember vervolgens in een diepe kom. Pers hier vervolgens 1 teen knoflook bij en doe er een eetlepel suiker bij. Maak de marinade af met een scheut ketchup, een scheutje sherry en een halve theelepel vijf-kruiden mix. Roer de marinade goed door en steek ondertussen de bbq aan.

Snijd nu de tofu in blokjes van ongeveer 2 centimeter en doe hetzelfde met de geschilde courgette. Eventueel kun je er ook nog voor kiezen om twee gekookte aardappels in blokjes te snijden voor aan de spies. Leg de groenten in de marinade en laat deze nu een half uurtje rusten. Rijg vervolgens de groenten om-en-om aan de spiezen (eerst even weken in kokend water). Grill de groentespiezen vervolgens in ongeveer 5 minuten boven de bbq lekker gaar. Eet smakelijk van dit vegetarische bbq recept!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *