asperges voor op de bbq

Heerlijk, barbecue gegrilde asperges. Asperges zijn super gezond en zitten vol met de diverse vitamines. De asperges worden in Nederland vanaf april tot juni geoogst.

Maar tegenwoordig worden ze ook gekweekt in kassen waardoor ze het hele jaar te verkrijgen zijn. Persoonlijk vind ik die van het land wel het lekkerst.

Asperges kunnen op diverse manieren bereid worden dus ook op de barbecue. Hieronder hebben we 2 recepten voor jou geplaatst.

Benodigd en ingrediënten voor BBQ gegrilde asperges

De asperges kunnen direct op de barbecue gegrild worden. Om verspilling te voorkomen kan er gebruik gemaakt worden van een barbecue mat. Deze zijn speciaal ontworpen voor de barbecue en zijn dus hittebestendig.

 • asperges (een pakje, bosje vol)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • zout
 • peper
 • 1 citroen

Bereiding gegrilde asperges op de barbecue

 1. was en droog vervolgens de asperges voorzichtig. Breek of snij het laatste deel van de stengel met de hand of mes.
 2. neem een ovenschaal en leg hier de schoongemaakte asperges in. Doe een scheut olijfolie over de asperges. Zorg dat de asperges allemaal goed ingeolied zijn.
 3. breng de asperges op smaak met zout en peper na smaak
 4. steek de houtskool barbecue aan met een brikettenstarter. Natuurlijk kunnen de asperges ook op een elektrische of gas barbecue. Zorg er voor dat de temperatuur van de barbecue tussen de 200 en 250 graden is.
 5. leg de asperges direct op de barbecue of op een barbecuemat. De asperges moeten ongeveer 5 tot 6 minuten op de bbq. Vergeet de asperges niet om te draaien en zorg dat de asperges niet aanbranden. Houdt de deksel dicht tijdens het bbqen.
 6. na 5 / 6 minuten zijn de asperges klaar om het af te maken voeg je nog een paar druppels citroen toe. Serveer ze direct.

Smakelijk eten!

Benodigd en ingrediënten voor BBQ gegrilde asperges met spek

Dit recept is ongeveer hetzelfde als die hierboven, de asperges met spek kunnen direct op de gril of op een barbecuemat.

 • asperges (een pakje, bosje vol)
 • pak spek na smaak (onze keuze)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • zout
 • peper
 • 1 citroen

Bereiding gegrilde asperges op de barbecue

 1. was en droog vervolgens de asperges voorzichtig. Breek of snij het laatste deel van de stengel met de hand of mes.
 2. rol per asperge een stukje spek om de asperge.
 3. neem een ovenschaal  en leg hier de schoongemaakte asperges in. Doe een scheut olijfolie over de asperges. Zorg dat de asperges allemaal goed geolied zijn.
 4. breng de asperges op smaak met zout en peper na smaak
 5. steek de houtskool barbecue aan met een brikettenstarter. Natuurlijk kunnen de asperges ook op een elektrische of gas barbecue. Zorg er voor dat de temperatuur van de barbecue tussen de 200 en 250 graden is.
 6. leg de asperges direct op de barbecue of op een barbecuemat. De asperges moeten ongeveer 5 tot 6 minuten op de bbq. Vergeet de asperges niet om te draaien en zorg dat de asperges niet aanbranden. Houdt de deksel dicht tijdens het bbqen.
 7. na 5 / 6 minuten zijn de asperges klaar om het af te maken voeg je nog een paar druppels citroen toe. Serveer ze direct.

Smakelijk eten!