Om je de lekkerste bbq recepten met kip te kunnen bieden heb ik een onderzoek gedaan onder de bezoekers van bbq-recepten.nl. In dit onderzoek heb ik gekeken naar het aantal pageviews dat de verschillende bbq recepten met kip het afgelopen jaar hebben gekregen. Hieronder de top 5 van de meeste populaire barbecue recepten met kip.

Op nummer vijf staat het recept voor kipfilet met tropische vruchten. Een heerlijk recept waarin kipfilet aan spiezen wordt geregen afgewisseld met stukjes tropisch fruit. Een heerlijk bbq recept met verrassende smaken.

De vierde plek is ook voor een recept waarin de kip aan een spies op de barbecue wordt bereid. Dit bbq recept blinkt uit in eenvoud: een simpele marinade die niet kan mislukken en een snelle voorbereiding.

bbq recepten met kipNummer drie in de lijst met populaire bbq kip recepten is het barbecue recept waarin kip sate gemaakt wordt. De kipfilet in dit barbecue recept wordt gemaakt op basis van ketjap en sambal. Geef de kipfilet de tijd om goed te marineren, dat komt de smaak van de kip sate erg ten goede!

Op plek nummer twee staat het recept voor kippenbouten in een honing marinade. Een lekkere marinade met een aantal aparte smaken. Voeg ook lekker veel knoflook en ui toe zodat je nog meer smaak krijgt.

De onbetwiste winnaar onder de bbq recepten met kip is het eerste bbq recept voor kip sate. Veel sojasaus en andere oosterse kruiden maken van dit recept een heerlijke tractatie.

Denk tijdens het bereiden van bbq recepten met kip wel aan de hygiene. Van rauwe kip kun je erg ziek worden. Zorg dus altijd voor een aparte vork om de kip op de barbecue te leggen. Zorg ervoor dat de kip goed gaar is voor je hem eet en let ook tijdens de voorbereidingen op dat je de rauwe kip zorgvuldig behandeld. Voorkom kruisbesmetting!

Heb je zelf lekkere recepten met kip die je op de bbq kunt klaarmaken dan mag je ze altijd mailen: martijn@bbq-recepten.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *