Cevapcici Kroatisch barbecue recept. Dit barbecue recept hebben we ontvangen van poreckroatie.nl de website over Porec Kroatië. Meer leren over Kroatië? Klik dan hier.

Cevapcici is een typisch gerecht uit de Balkan wat van gehakt en lamsvlees gemaakt wordt met diverse kruiden.

Ingrediënten voor de Cevapcici op de barbecue

  • 450 gram gehakt
  • 450 gram lamsvlees gehakt
  • 3 eetlepels fijn geraspte ui
  • 1 eetlepel vers gehakte knoflook
  • 1,5 theelepel paprika poeder
  • 1,5 theelepel zout
  • 1,5 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel bakpoeder

Cevapcici bereiden

cevapcici bereiden en op de barbecue

Cevapcici bereiden is snel en eenvoudig te maken. Meng in een kom de rundvlees, lamsvlees, ui versnippert, fijngehakte knoflook, paprika, zout, peper en bakpoeder. Kneed de kruiden en vlees goed tot een geheel.

Nu het een mengsel is gaan we een de Cevapcici vormen. Cevapcici is ongeveer een dikke vinger worst. Neem de afbeelding als voorbeeld.

Nu de Cevapcici klaar zijn voor de barbecue moet de barbecue nog op de juiste temperatuur. Zodra de kolen bedekt zijn met grijze as is de barbecue klaar voor de Cevapcici.

Leg nu de Cevapcici op de barbecue. De Cevapcici moeten ongeveer 4/5 minuten per kant.

Categories: overig