- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Kipspiesjes voor de barbecue!

Het laatste kiprecept voor de barbecue is al weer een tijdje geleden! Vandaar dit keer een recept op basis van kipfilet voor de barbecue. In dit recept wordt de kipfilet eerst gemarineerd waarna het in blokjes aan een spies wordt gestoken!

Ingredienten voor dit bbq kip recept

4 kipfiletpeper en zout
100 gram sesamzaad2 el olijfolie
1 el basterdsuiker (wit)4 el droge witte wijn

Vermeng in een diepe schaal de witte wijn, de basterdsuiker en de olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer net zolang tot een mooie marinade ontstaat, zonder klontjes.

Snij nu de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Kipfilet bevat een peesje, snij die er eerst uit. Doe nu de kipfilet-blokjes in de schaal en roer ze goed om in de marinade. Laat de kip minstens 30 minuten marineren.

Rijg nu de kipfilet aan houten spiezen. Om te voorkomen dat de spiezen verbranden op de barbecue is het handig om deze eerst even in heet water te weken. Helemaal ideaal is natuurlijk het gebruik van ijzeren barbecue-spiezen.

Kipspiesjes op de bbq!

Rooster uiteindelijk de spiezen op een hete barbecue in ongeveer 4 minuten per kant gaar. Vlak voordat ze klaar zijn de barbecue-spiesjes met marinade bestrijken en door de sesamzaadjes rollen. Rooster nu de stokjes nog 1 minuut boven de barbecue om de sesam te roosteren!