Vind je het eerdere recept voor kipsate toch niet aansluiten bij de inhoud van je keukenkastje? Of waren de reacties van je vorige gasten niet wat je ervan verwacht had? Hierbij een tweede recept voor kipsate van de bbq!

Ingredienten voor dit bbq kip recept

500 gram kipfiletzout
olijfolie1 sjalotje
2 el ketjap1 tl sambal oelek
1 teen knoflook1 citroen

Eerst de marinade voor de kipfilet. Pers de citroen uit boven een diepe kom. Maak nu het teentje knoflook en het sjalotje schoon en snipper deze zo fijn mogelijk. Doe het sjalotje en de knoflook bij het citroensap en voeg daarna de ketjap en de sambal toe. Roer nu alle ingredienten goed door elkaar.

Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter en doe deze in de kom met daarin de marinade. Roer de kipfilet-blokjes goed door de marinade en zet de kom nu, afgedekt met huishoudfolie, minstens twee uur in de koelkast.

Zodra de marinade goed in de kip is getrokken de sate pennen in heet water leggen. Rijg nu de stukjes kip aan de satestokjes en bestrijk ze voordat ze op de barbecue geroosterd worden met de marinade. De kipsate op een gloeiende barbecue in ongeveer 10 minuten gaar roosteren. Keer de stokjes regelmatig om!

Categories: bbq kip recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *