Zo. Hier in Groningen is het prima barbecueweer. De zon schijnt volop, de buitentemperatuur is prima en er staat een lekker windje! Daarom hierbij een recept voor kippenvleugeltjes in Japanse marinade!

Ingredienten voor dit barbecue kip recept!

1/2 dl sojasaus1 teen knoflook
1 gemberwortelzout en peper
1 el honing1 el sherry
2 el olijfolie1 kilo kippenvleugels

Voor dit kiprecept voor de barbecue gebruiken we rauwe kip. Dit heeft mijn voorkeur absoluut niet, maar het is lastig om in de winkel voorgegaarde kip te kopen die nog niet gekruid is. Natuurlijk kun je zelf de kip thuis koken, zodat de schadelijk bacterieen dood zijn. Ook kun je er voor kiezen om goed op te passen voor kruisbesmetting tijdens het bereiden, dan kan het eigenlijk niet mis gaan.

Snij de gemberwortel zou fijn mogelijk. Pel de knoflook en maak deze ook zo fijn als je maar kan. Neem nu een diepe schaal en vermeng daarin de gemberwortel en de knoflook met de honing, de sojasaus, de sherry, de olijfolie en een snufje peper en zout.

Doe de kippenvleugeltjes in de schaal en meng alles goed dooreen. Zorg ervoor dat de kip goed in de marinade staat en zet de schaal nu minstens 12 uur afgedekt in de koelkast. Dit zorgt ervoor de verschillende smaken goed in het vlees kunnen trekken.

Rooster de kippenvleugeltjes nu op een hete barbecue in ongeveer 30 minuten gaar. Als de kip voorgekookt, en dus al gaar, is kun je gerust 20 minuten van de barbecuetijd afhalen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *