Kippenbouten in honing marinade- erg lekker op de BBQ

Kip, kalkoen en ander gevogelte is heerlijk van de barbecue. In dit recept worden kippenbouten gemarineerd in een marinade op basis van honing.

Om ongare kip te voorkomen is het handig om de kip eerst kort (ongeveer 5 minuten) te koken!

Ingredienten voor dit kiprecept voor de barbecue!

1,5 kilo kippenbouten1 ui
2 el honing2 tenen knoflook
50 ml ketchup25 ml worchester saus
1 el citroensap1 tl paprikapoeder
olijfoliepeper en zout

Neem anderhalve kilo kippenbouten en zorg ervoor dat de stukken ongeveer even groot zijn. Dit zorgt ervoor dat de alle kip even lang op de barbecue moet. 

Neem een grote pan, breng hierin een flinke hoeveelheid water aan de kook en laat de kip 5 tot 10 minuten koken. Na het koken de kip af laten koelen.

Nu de marinade, die dit kiprecept voor de barbecue zijn lekkere smaak zal geven! Maak de ui en knoflook goed schoon en snijd ze in kleine stukjes. 

Neem nu een grote schaal en meng de tomatenketcup samen met de ui, de knoflook de honing de worchestersauce, de (olijf)olie, het citroensap en het paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar en voeg uiteindelijk naar smaak peper en zout toe.

Zodra de marinade goed smaakt de gekookte kip in de schaal doen en alles goed doorroeren: zorg dat alle kip in contact is geweest met de marinade. Plaats de schaal voor minimaal 4 uur in de koelkast en roer zo nu en dan goed om. Bedruip de kip af en toe met de marinade.

Op een hete barbecue kan de kip nu in ongeveer 10 minuten lekker geroosterd worden. Schenk halverwege nog even wat van de marinade over de kip heen! 

Eet smakelijk met dit heerlijke barbecue recept! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om kipdrumsticks te marineren. Let tijdens het garen van kip wel goed op: rauwe kip is niet lekker en kan een gevaar voor je gezondheid zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *