Kipfilet van de BBQ in kerrie-marinade

Kip van de barbecue is een prima alternatief voor zowel rund- als varkensvleesgerechten

Daarnaast kun je veel bbq kipgerechten natuurlijk ook presenteren naast andere lekkere vlees-recepten die je boven de barbecue kunt klaarmaken.

In dit kip recept wordt de kipfilet in een lekkere marinade op basis van kerrie van smaak voorzien. Daarna kort boven de bbq en smullen maar.

Ingrediënten voor dit bbq recept met kipfilet

kipfilet (voor dit recept ongeveer 500 gram)yoghurt
kerriepoedercayenne peper
peper en zoutolie

Bereidingswijze van dit bbq kip recept

In dit recept voor kipfilet maak je de marinade voor het vlees op basis van yoghurt. Dat trucje zorgt ervoor dat de kipfilet super mals wordt

In plaats van yoghurt kan je karnemelk gebruiken. In karnemelk zit hetzelfde stofje als in yoghurt dat ervoor zorgt de kipfilet lekker mals wordt als je hem boven de bbq bereidt.

kerrie kruiden

Kipfilet marinade

Neem een diepe kom waar de kipfilet als de marinade klaar is gemakkelijk bij kan. Doe in de kom 75 ml yoghurt. Voeg hier vervolgens een theelepel kerriepoeder en een theelepel cayennepeper aan toe. 

Hou je van pittig of veel smaak? Voeg dan uiteraard extra kruiden toe. Maak de marinade voor de kipfilet nu op smaak met peper en zout en voeg er tenslotte een klein beetje olie aan toe (olijfolie, zonnebloem-olie of arachide olie.

Neem nu de kipfilet uit de koelkast en leg ze op een snijplank. Snijd het peesje er voorzichtig uit en gooi dat weg. Leg nu een stuk bakpapier over de kipfilet heen en sla de kip met je hand of met een deegrol gelijkmatig dun. Leg de kipfilet in de marinade, dek de schaal af met wat plasticfolie en zet de kipfilet in de koelkast.

Let op!

Kip-producten, waaronder dus ook kipfilet, moeten zorgvuldig bereid worden. Zorg ervoor dat alle keuken-materialen die in aanraking zijn geweest met rauwe kipfilet afgewassen worden voordat ze opnieuw gebruikt worden. Daarnaast is het belangrijk om kipfilet altijd goed te garen: rauwe kip is een gezondheidsrisico (en daarnaast ook gewoon niet lekker).

Kipfilet op de bbq

Laat de kip een aantal uur marineren en steek dan de bbq aan. Rooster de kip boven de hete kolen in 8 tot 12 minuten gaar: hoe dunner de filet hoe korter boven de bbq. Serveer de geroosterde kipfilet met de kerriemarinade met een frisse groene salade en een stuk brood. Eet smakelijk van dit lekkere bbq recept met kip.