Jamie Oliver kan koken, zoveel is zeker. In dit bbq recept dat ik heb afgekeken van de Britse topkok marineert hij kip in een Thaise marinade op basis van citroengras en koriander. Heerlijk tijdens een zomerse barbecue de komende vakantie.

Ingredienten voor dit barbecue recept met kip

4 kippenbouten
1 bosje koriander
2 stengels citroengraszonnebloem olie
3 tenen knoflook1 groene peper
2 limoenen1 stukje gember

Begin dit barbecue recept met de kippenbouten, snijd het vel van de kip in de lengte door zodat straks de marinade goed in de kip kan trekken. Neem het bosje koriander en was het onder de stromende kraan goed schoon. Haal de blaadjes van de koriander en doe de steeltjes in de bak die bij je staafmixer hoort.
Voeg aan de steeltjes drie schoongemaakte tenen knoflook, de ontpitte groene peper, de twee stengels citroengras en het sap en wat geraspte schil van de limoenen toe. Ook de teen gember en twee eetlepels zonnebloem olie mogen bij dit mengsel. Mix nu de verschillende ingrediënten door elkaar voor de Thaise marinade waarin de kip in dit barbecue kip recept gemarineerd wordt.
Wrijf nu de marinade goed in de kippenbouten, vergeet ook zeker niet de marinade in de snedes te wrijven. Leg nu de kippenbouten weg zodat ze goed kunnen marineren. Steek nu de houtskool barbecue aan en laat deze een uurtje lekker voorverwamen. Heb je een gas barbecue drink dan lekker een pilsje en steek daarna de barbecue aan. Leg de kippenbouten op een stuk van de barbecue dat minder heet is zodat de kip lekker rustig kan grillen. Als de kip ongeveer 10 minuten heeft gelegen verplaats je hem naar een heter stuk van de barbecue. Grill daar de kip tot het vel lekker bruin en knapperig is en tot het vlees gaar is.
Serveer de barbecue kip in Thaise marinade op een bord en strooi er de blaadjes koriander overheen. Eet smakelijk en denk even aan Jamie Oliver die dit recept bedacht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *