Naast kip is ook kalkoen uitermate geschikt om lekker op de barbecue klaar te maken. In dit recept voor de barbecue wordt de kalkoen gemarineerd in een simpele maar uitermate lekker marinade gebaseerd op ketjap. Als U houten spiezen gebruikt is het trouwens belangrijk om deze van te voren goed te laten weken in heet water!

Ingredienten voor dit barbecue kalkoen recept

400 gram kalkoenfiletpeper en zout
3 el ketjap manis3 el zonnebloemolie
1 el limoensapsambal
(houten) spiezen

Om te beginnen de kalkoenfilets in blokjes snijden, zorg ervoor dat deze ongeveer even groot zijn zodat ze gelijkmatig gaar worden. Na het snijden de kalkoen met peper en zout bestrooien.

Voor de marinade de olie, het sap van de limoen en de sambal in een grote pan of diep bord goed vermengen. Doe vervolgens de kalkoen blokjes in deze pan en laat deze minimaal een uur marineren. Schep de kalkoen tijdens het marineren regelmatig om. Idealiter marineert U het vlees natuurlijk de dag voordat de barbecue gepland is!

De gemarineerde kalkoen kan nu aan de spiezen geregen worden.
In ongeveer 10 minuten kunnen de kalkoen spiezen nu op een hete barbecue geroosterd worden. Tijdens het roosteren is het erg lekker om steeds een beetje marinade over het vlees te sprenkelen!

Categories: bbq kip recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *