- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Hele Kip van de BBQ – Jamie Oliver

Jamie Oliver blijft natuurlijk een goeie kok, of je van zijn maniertjes gecharmeerd bent is natuurlijk een tweede.

Vandaag op bbq-recepten.nl een bbq recept van Jamie Oliver waarin de Britse kok een hele kip, of naar keuze een lamsbout of ribbetjes, marineert, deze voor gegaard in de oven en tenslotte roostert op een middelmatig hete bbq.

Hele Kip van de BBQ – Jamie Oliver

1 hele kip (scharrel)peper en zout
paprika poedervenkelzaad
kruidnagelslaurierblad
gemalen komijnolijfolie
1 sinaasappeltomaten ketchup
balsamico azijnverse tijm
verse rozemarijnknoflook

Bereidingswijze van dit bbq kip recept van Jamie Oliver

De lijst met ingrediënten voor dit bqq recept doen je misschien vermoeden dit een ingewikkeld of tijdrovend bbq recept is. 

Gelukkig valt dat wel mee, je bent ongeveer 20 minuten bezig met de voorbereidingen. Daarna kan de hele kip, of de andere genoemde soorten vlees, in de oven. 

Ondertussen heb je dan je handen vrij voor andere klusjes. Ook kun je in de tussentijd natuurlijk een biertje drinken en de bbq alvast aansteken.

Je begint het recept met het maken van de marinade. Pak hiervoor een vijzel en doe hierin vijf kruidnagels.

Voeg een theelepel gemalen komijnzaad en drie theelepels venkelzaad toe. Dan een flinke snuf peper en twee flinke snuffen zout bij de kruiden.

Maal vervolgens de kruiden en het peper en zout goed dooreen tot een mooie kruidenmix. Vergeet niet om de oven voor te verwarmen op 180 graden.

Doe de kruiden in een een diepe kom. Pak een grote snijplank en leg hier ongeveer acht tenen ongepelde knoflook op. 

Haal de blaadjes (naaldjes) van een klein bosje rozemarijn en een klein bosje tijm en leg deze bij de knoflook. Pak een dunschiller en schil 8 flinke stukken van de sinaasappelschil en leg deze op de snijplank. 

Hak deze vier ingrediënten voor de marinade nu fijn en voeg ze toe aan het kruidenmengsel zodat de hele kip van de bbq een heerlijke smaak krijgt.

Pak de hele kip en hak hem in de lengte doormidden zodat je de kip open kunt vouwen. Snijd het vlees en vel in met een scherp mes zodat meer vlees in aanraking komt met de marinade. 

Leg de kip in een grote braadslede en schenk er de marinde overheen. Masseer de marinade goed in de kip, vergeet de binnenkant niet en zorg er ook voor dat er marinade in de inkepingen komt. Bedek de braadslede nu losjes met aluminiumfolie.

Plaats de kip nu ongeveer 80 a 90 minuten in de verwarmde oven van 180 graden. Eventueel kun je hem halverwege keren als je twijfelt over de gaarheid van de kip. 

Is de kip gaar rooster hem dan boven een gemiddeld hete barbecue in ongeveer 7 minuten per kant. Zorg ervoor dat de kip een heerlijk korstje krijgt, dat kun je doen door het vlees tijdens het bbq-en te bestrijken met het vocht dat achter is gebleven in de braadslede.

Eet smakelijk van dit heerlijke kip recept voor de bbq, met dank aan Jamie Oliver en Kitchen24 waar ik Jamie Oliver dit BBQ recept zag klaarmaken.