Kip saté is een van de bbq recepten met kip die op geen enkele bbq mag ontbreken. Daarvoor zijn verschillende redenen: kip saté is makkelijk klaar te maken, valt bij iedereen in de smaak en is natuurlijk erg lekker in combinatie met saté-saus, een stokbroodje of een lekkere groene salade.

Belangrijke tip: hout heeft de neiging om te verbranden boven een hete bbq. Als u daarom houten saté-stokjes gebruikt om de saté te rijgen week deze dan eerst in heet water. Hierdoor zullen de stokjes minder snel verbranden boven de bbq.

Ingredienten voor dit barbecue kip recept

4 kipfilets1 theelepel sambal
10 eetlepels sojasaus (ketjap)2 eetlepels arachideolie
1 theelepel gemalen laos1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel ketoembarsuiker
zout en peper

Kip saté maken

Neem een diepe kom en meng hierin de ingrediënten voor de marinade. Goed roeren, proeven en eventueel op smaak brengen met wat extra kruiden. Is de marinade goed op smaak en vind je hem lekker? Ga dan verder met het snijden van de kipfilet.

Snij daarna de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Denk om kruisbesmetting tijdens het snijden van de kip. Doe de kipfilet blokjes nu in de schaal met marinade en roer dit goed door elkaar: zorg ervoor dat de kip aan alle kanten marinade aan zich heeft!

Laat de kip minimaal twee uur marineren in de koelkast. Roer de kipblokjes regelmatig even om tijdens het marineren. Nu kan de kipfilet aan de (in water geweekte) stokjes geregen worden. Boven een hete barbecue kan de saté nu in korte tijd geroosterd worden. Zorg ervoor dat de kip gaar is: rauwe of halfgare kip is niet lekker en niet goed voor je gezondheid.

Categories: bbq kip recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *