- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

BBQ recept: Kipfilet in kip-tandoori marinade

Kip-Tandoori is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in India. Daar maakt men al eeuwenlang de zogenaamde Tandoori-saus, een saus op basis van verschillende kruiden en yoghurt, waar vlees en kip in gemarineerd kan worden. Na het marineren wordt de vlees of kip gebakken in een klei-oven, de naam Tandoori is dan ook afgeleid van het Hindi woord Tandoor (klei-oven). Vlees gemarineerd in Tandoori saus smaakt heerlijk als het gegrilld worden boven de bbq. Vandaar vandaag het bbq recept voor Kip-Tandoori.

Ingrediƫnten voor dit kip-tandoori bbq recept

4 kipfilets2 eetlepels yoghurt
kurkumakaneel
gemberpoeder (of verse gember)gedroogde chilipeper
zoutkerriepoeder
paprikapoeder

Dit bbq recept maken

Het maken van een goede kip-tandoori is een kwestie van goed opletten. De verschillende kruiden die in dit recept gaan geven het een heel eigen smaak, het is daarom belangrijk dat de hoeveelheden van de verschillende kruiden precies worden afgemeten. Voor het afmeten van de kruiden voor kip tandoori in dit recept kun je het best een theelepel gebruiken.

Neem een diepe kom en schep hier achtereenvolgens een halve theelepel kerriepoeder, een halve theelepel gemalen chilipepers, een kwart theelepel kaneel en een halve theelepel zout in. Voeg nu twee eetlepels yoghurt toe en roer goed. Ga nu verder met deel twee van de kruiden. Voeg een kwart theelepel gember, een kwart theelepel kurkuma en een kwart theelepel paprikapoeder toe. Roer het kruidenmengsel voor de kip tandoori nu goed dooreen.

Pak de kipfilets en plet deze een klein beetje plat tussen bakpapier. Leg de kipfilet op een snijplank. Verdeel de marinade voor de kip tandoori over de filets en wrijf de kip er goed mee in. Dek de plank af en zet deze weg. Je kunt nu beginnen met het aansteken van de bbq, kip tandoori hoeft niet lang te marineren. Is de bbq goed heet rooster de kipfilets met kip-tandoori marinade nu ongeveer 12 minuten boven een hete bbq tot deze goed gaar is.

Dit kip-tandoori recept van de bbq kun je serveren naast andere bbq vlees of kip gerechten. Is de kip-tandoori het enige dat je roostert, serveer de kip dan met rijst en een frisse salade. Eet smakelijk!

martijn