BBQ Kip recept: Kippenbout in honing mosterd marinade

categorie: bbq kip recepten • ingredienten: , , print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Met dit prachtige bbq weer in het vooruitzicht een nieuw recept op de site. Vandaag een bbq recept waarin kippenbouten in een honing mosterd marinade worden gemarineerd.

4 kippenbouten5 el honing
2 el olijfolie1 el mosterd
1 el sinaasappelsap1 el cajun kruiden

Allereerst natuurlijk de marinade waarin de kippenbouten gemarineerd moeten worden. Meng hiervoor in een diepe schaal de olie, het sap, de mosterd en de honing goed door elkaar. Voeg vervolgens naar smaak cajunkruiden toe. Zelf doe ik in dit bbq recept vaak een kleine eetlepel aan kruiden bij het mengsel.
De kippenbouten in het mengsel leggen en de kip in de koelkast minimaal een uur laten rusten. Rooster de kip nu boven een hete barbecue gaar. Reken op minimaal 14 minuten voor een flinke kippenbout.
Wil je liever geen rauwe kip boven de bbq bereiden (kan gevaarlijk zijn als de kip niet gaar is) dan kun je de kip voorgaren. Dit heeft als nadeel dat de marinade minder goed pakt.