- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

BBQ Kip recept: Gemarineerde kipfilet

Kipfilet is erg gemakkelijk klaar te maken boven een goed hete bbq. Grootste lastigheid aan het grillen van een kipfilet boven de bbq is echter het goed timen van de grill-tijd. Te lang roosteren betekent een droge kipfilet, te kort grillen betekent rauwe kip. Beide wil je natuurlijk niet op je bordje tijdens een zomerse bbq dag. Lees verder voor een heerlijk bbq recept voor gegrillde kip.

Gemarineerde kip van de BBQ

4 Kipfilets Peper
Verse dragonMosterd
CitroensapWorcestershire saus
Een lekker kipgerecht van de bbq begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Neem dan ook de tijd om de kipfilet goed te marineren voordat je hem boven de bbq grillt. Maak allereerst de marinade. Neem diepe kom waar alle vier de kipfilets in passen. Pers hier het sap van een halve citroen in. Voeg vervolgens een theelepel mosterd, een flinke scheut Worchestershire saus en een theelepel dragon aan toe. Neem verse dragon maar natuurlijk kan gedroogde ook prima. Maak vervolgens de bbq dressing af met een flink wat peper. Proef nu de marinade en voeg eventueel wat saus, dragon of citroensap toe.

Neem de kipfilet uit de koelkast, leg ze op een plastic snijplank en haal de peesjes (witte stukjes) uit de kipfilet. Deze peesjes zijn taai, je kunt ze laten zitten maar zelf haal ik ze altijd weg als ik kipfilet eet. Leg nu de kipfilets in de bak met marinade en schep met een lepel de marinade over de kip. Zet de kom nu afgedekt met folie in de koelkast en laat minstens een uur marineren. Schep halverwege nogmaals de marinade over de bbq kip. Hoe langer je de kip marineert hoe smaakvoller de filet zal smaken. Idealiter zet je de kip de avond voordat je wilt bbq-en alvast klaar in de marinade.

Is de barbecue goed heet en beginnen je gasten honger te krijgen? Leg dan de filets boven het heetste gedeelte van de bbq. Grill ze in ongeveer 12 minuten aan biede gaar en mooi bruin. Druk even met een vork op de filet om te voelen of de kipfilet gaar is, de filet moet nog een klein beetje meegeven om heerlijk bereid te zijn. Eet smakelijk van dit heerlijke bbq recept met kipfilet!

martijn