Het laatste bbq-kip recept is alweer van een tijdje geleden. Daarom vandaag maar weer eens een kiprecept van de barbecue! Ditmaal wordt kipfilet gemarineerd in een marinade van tabasco en cayennepeper!

Ingredienten voor dit barbecu kip recept

4 kipfilets6 el chilisaus
1 tl cayennepeper1 tl tabasco

Allereerst is het handig om het witte peesje uit de kipfilet te snijden voordat je verder gaat met de bereiding. Deze is ontzettend taai en niet te eten! Zodra het peesje weg is de kipfilet in 2 dunne plakken snijden.

Maak vervolgens de marinade: vermeng in een kom de tabasco met de chilisaus en de cayennepeper tot een mooie egale marinade ontstaat. Leg nu de kipfilet in de marinade en zorg dat alle kip goed in aanraking is geweest met de marinade. De schaal afdekken en kipfilet minstens 4 uur laten staan in de koelkast. Dit om de alle smaken van de marinade goed in de kip te laten trekken!

Rooster de kipfilets vervolgens boven de barbecue in ongeveer 13 minuten goed gaar! Zorg ervoor dat de kipfilet door-en-door gaar is, van halfgare kip kun je de volgende dag niet heel erg gelukkig worden! Een heerlijk barbecue gerecht, deze kip op zijn mexicaans!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *