De Hawaï spies is een barbecue gerecht dat eigenlijk niet kan ontbreken tijdens je barbecue. Het is daarom vreemd dat ik het bbq recept voor dit kip-gerecht niet eerder heb geplaatst op mijn site. Hoe dan ook een Hawaï spies zelf maken is reusachtig simpel.

3 kipfiletspeper en zout
5 el olijfolie5 el sojasaus (ketjap)
2 tenen knoflookananas (vers of uit blik)

Zoals bij de meeste barbecue vlees, vis en kip recepten begint ook de lekkerste Hawaï spies met een marinade. Pak hiervoor een diepe kom en vermeng hierin de olijfolie met de sojasaus. Maak vervolgens de knoflook schoon en pers de tenen boven de marinade fijn. Voeg uiteindelijk naar smaak peper en zout toe.
De Hawaï spies maak je klaar met kipfilet. Snijd deze in grote blokken, of vraag de slager of hij het voor je doet, en marineer deze minimaal een uur in de marinade.
Neem het blikje ananas, of gebruik een vers exemplaar natuurlijk, en snijd ook hier blokjes van. Als de kipfilet lang genoeg heeft gestaan is het nu tijd om de Hawaï spiezen in elkaar te zetten. Rijg hiervoor om en om een blokje kipfilet en een blokje ananas aan een spies. Gebruik je houten spiezen week deze dan in heet water voordat je ze gebruikt, dit voorkomt dat ze verbranden boven de barbecue.
Rooster de spiezen afhankelijk van de grootte van de blokjes kip in 8 tot 15 minuten gaar boven de hete barbecue.
Eet smakelijk! En heb je trouwens de barbecue wijn pagina gelezen die ik een tijdje geleden plaatste? Handig om te weten welke wijn je nu het best bij de barbecue kunt drinken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *